marți, 15 noiembrie 2011

Am crescut cu...

Fiecare dintre noi iubeste ceva la nebunie. Eu iubesc desenele. Sau le iubeam, fiindca, spre rusinea mea, am incetat sa ma mai uit la ele. In fine... Desi spuneam ca ma voi uita pentru totdeauna, acum realizez ca asa spunem toti, dar nu toti o facem... Nu avem cum.
Eh, oricum, de uitat nu le voi uita. Am crescut, am ras si am plans cu ele:
Inuyasha, povestea unui demon-caine care doarme 50 de ani, si o fata din viitor, reincarnarea fostei sale iubite, ajunge in Era Feudala, unde-l intalneste. Alaturi de Miroku, Sango, Shippo si Kirara, Kagome si Inuyasha lupta spre a cuceri Giuvaierul Sacru. De-a lungul timpului, intre Kagome si Inuyasha, dar si intre Sango si Miroku se formeaza doua frumoase povesti de dragoste.
Povesti cu fantome, povestea unei fete a carei mama a murit si i-a lasat jurnalul ei. In acest caiet, ea scrisese cum exorcizase diferiti demoni ce se trezesc la realitate, iar Satsuki si colegii ei sunt nevoiti sa-i exorcizeze, alaturi de Amanojaku, o puternica fantoma ce-i posedase pisica neagra, pe Kahya.
Fata Iadului, povestea unei fete ce fusese ucisa, iar ca razbunare se intorsese. Oricine dorea a ucide pe altul intra pe Linia Fierbinte a Iadului, un site, scria numele celui ce vrea sa moara si Ai Enma ii daruia o papusa. Cand ata d ela gatul papusii era desfacuta, cel ce trebuia sa moara ajungea in Iad. Ca pret, si cel ce ii dorea moartea avea sa ajunga in Iad la sfarsitul vietii.
Regele Shaman, povestea lui Yoh Asakura, un luptator shaman care doreste sa devina rege. El si Amidamaru, fantoma sa, intra alaturi de gasca lor si fantomele pazitoare in concursul pentru Regele Shaman, pe care il castiga la sfarsit. Desigur, povestea este complicata de aparitia diferitilor dusmani.
Tabaluga,dragonul cu inima de aur este povestea unui dragon verde care isi ajuta prietenii. A fost un desen pe care-l urmaream in copilarie. Tin minte ca bunica mea tocmai murise cand ma uitam eu la Tabaluga... Tata si acum vine si-mi spune "Tab'luga", razand.
Bandolero, alt desen al copilariei, e povestea unui talhar.
Sandokan. Toti il stim datorita filmului. Tigrul Malaesyei cauta s-o cucereasca pe Marianne, cea pe care o iubea, si trece, in acelasi timp, si prin foarte multe incercari grele.
Kiddy Grade, povestea unei corporatii in cadrul careia doua fete, Eclair si Lumiere, lupta pentru bine alaturi de alte echipe. Cele doua intampina foarte multe probleme in timpul misiunilor lor.
Witch reprezinta povestea a cinci fete, Will, Irma, Taranee, Cornelia si Hay Lin, care devin Gardianele Voalului si sunt nevoite sa mentina poarta dintre Meridiam si lumea umana inchisa, ferind aparitia monstrilor. Este povestea unor tinere adolescente cu probleme cu baietii, parintii, dar si... vrajile. Will este conducatoarea si pastratoarea Inimii Kandrakarului, Irma controleaza apa, Taranee-focul, Cornelia-pamantul, iar Hay Lin-aerul.
H2O just add water, desigur ca e cunoscut si el. Cele trei sirene, Cleo, Emma si Rikki, care trebuie sa se fereasca de apa, in acelasi timp facand si treburile unor tinere fete aparent normale. Ulterior, Emma este inlocuita de Bella, cea care poate face apa sub forma de gel. Cleo poate controla valurile, Rikki poate fierbe, iar Emma poate ingheta.
Kaleido Star este o frumoasa ecranizare a viselor: o tanara, Sora Naegino, lupta din rasputeri pentru a ajunge trapezista profesionista. Este singura care-l vede pe  Fool, spiritul scenei, deoarece are darul de a ajunge o stea. Layla ajunge sa-l vada si ea cand se imprieteneste cu Sora. De altfel, apar si alte personaje, intre care May, rivala Sorei, si Leon, cel care incepe sa se indragosteasca de ea.
TOM AND JERRY, desenul tuturor:)) Lupta vesnica dintre pisica si soarice.
Scoobie-Doo, un caine de-a dreptul genial si foarte fricos, care, alaturi de Shaggy, Velma, Fred si Daphne rezolva diferite mistere care mai de care mai ciudate. Niciodata insa nu dau peste o fantoma reala.
Death Note este ecranizarea povestii unui jurnal al unui Shinigami, un zeu al mortii. Carnetul e gasit de un baiat, Light, foarte destept ,care, folosindu-l, devine Kira, ucigasul de talhari in general. Aparitia lui L, Ryuzaki, complica lucrurile, deoarece acesta voia sa-l extermine pe Kira. Apare un al doilea Kira, iubita lui Light, Amane Misa. Shinigami celor doi sunt Ryuk, al lui Light, si Rem, al Misei.
Flacarile Iluziei  este o poveste creata dupa un roman absolut genial, despre povesta lui Uesugi Kagetora, care se incarnase intr-un tanar. Lupta alturi de fostii sai parteneri contra raului. Sfarsitul acestei ecranizari inca nu a fost pus in scena, proiectul a fost abandonat, din pacate.
Yu Yu Hakusho, povestea a patru tineri, Yusuke Urameshi, Kazuma Kuwabara, Kurama, Hiei, care lupta impreuna pentru castigarea unui concurs. Genkai este cea care-l antreneaza pe Yusuke si care ii calauzeste.
Spirala e povestea unui tanar, Ayumu, foarte destept, care ajunge in diferite conflicte cu o banda, Copiii Blestemati, care ucid si fac alte rautati, insa sunt prea destepti pentru a fi prinsi. Baiatul ii seamana fratelui sau, politist, foarte destept, dar disparut. Disputele se datoreaza faptului ca el isi cauta fratele.
Tinerii Titan, povestea a cinci tineri, Robin, Beast Boy, Cyborg, Raven si Starfire, care lupta contra raului.
Johnny Test  e amuzanta poveste a unui tanar cu parul de foc, cu niste surori genii, care fac diferite expriente pe el si pe Ducky, cainele sau.
Ed,Edd 'n Eddy e povestea a celor trei personaje ce sunt mereu in cautare de facut bani, pentru a cumpara sfarma falci. Fac diferite pozne, iar copiii din cartier mereu ii urasc. Mereu raman cu buza umflata.
Cramp Twins sunt doi gemeni care sunt total opusi: Lucian e destept si cuminte, iar Waine e prost si nebun. Cei doi se bat mai mereu.
ATOM(Alfa Teams On Machine) e povestea a cinci tineri, patru baieti si o fata, care se lupta cu raufacatorii.
Gravitation  e povestea unui baiat cu parul roz, Shuici, star rock, care se indragosteste de un scriitor, Yuri. Cei doi au parte de multe probleme impreuna, dar, pana la urma, Yuri se dovedeste a fi o cu totul alta persoana decaat l-ar fi crezut Shuici vreodata.
Paradise Kiss  e povestea modei. O tanara fata ajunge model, dar pentru asta face foarte multe sacrificii.
Diabolic e un foarte cunoscut escroc ce da peste cap planurile majoritatii persoanelor, in special ale fratelui sau, Dean, care-l uraste. Numele i se trage de la pantera care l-a protejat de la moarte pe baiat. Acesta lucreaza cu o alta escroaca, Eva Kant, o blonda superba alaturi de care fura, traind o viata imbelsugata, dar si plina de riscuri.
Tigrisorul verde reprezinta o povestioara a unui tigrisor caruia i se prezinta diferite frumuseti naturale prin prisma unei cascade fermecate.
Sakura, the card captor e povestea unei vrajitoare ce foloseste carti pentru a face magie. Carti de joc. Ea le strange alaturi de Kero Beros, gardianul cartilor. Are parte si de lupte in tot acest timp.
Noua Familie ADDAMS e povestea unei familii sarite dupa fix, cu mari probleme. Morticia, Gomez, Wednesday, Pugsley, mama Morticiei, Fester si Lorch au o casa bantuita si isi baga in sperieti vecinii si cei ce-i viziteaza prin senilitatea lor teribil de comica.
Hellsing e povestea unui vampir care in trecut fusese rau, dar acum este bun si lupta contra vampirilor-zombii. Se numeste Alucard si lupta pentru organizatia Hellsing. (Dupa cum se vede, citit invers inseamna Dracula.:x.)
True Blood e un serial cu vampiri, ecranizarea cartilor "Vampirii Sudului", ai lui Charlaine Harris. E un serial plin de temeri, vampiri frumosi, o telepata, varcolaci, vrajitoare si persoane ce se pot transforma in animale. Sunt de-a dreptul geniali, i-am iubit enorm. In special pe Eric si Godric, udne Godric e seful districtului si are 2000 de ani, care insa ii sunt de ajuns. Moare... Eric este creatia sa, intre ei fiind o legatura foarte stransa.
Blood Ties este povestea unei detective ce rezolva diferite cazuri. La un moment dat, ea il cunoaste pe Henry Fitzroy, un vampir foarte frumos, care e indragostit de ea. Cei doi insa nu sunt impreuna, doar lupta ca prieteni contra diferitelor creaturi magice ce apar in fata lor.
Lumea lui Bobby e un desen comic al unui baietel ce pune diferite intrebari si traieste in lumea sa.
Jack Piratul  cel teribil  este un desen teribil de comic, despre un pirat care, insotit de subordonatul sau,vaneaza comori spre a se imbogati. Din pacate pentru el, nimereste in bucluc de fiecare data.
Pisoiul Eek este un desen amuzant despre o misica mov, grasa, care intra in prostii.
Marsupilami infatiseaza jungla si o familie de maimute galbene, patate, cu niste cozi foarte-foarte lungi, pe care le folosesc in activitatile zilnice. 
Kid VS Kat e un desen-comedie ce infatiseaza vesnica lupta dintre Kub, un tanar, si Mr. Kat, pisica surorii sale care este venita de pe alta planeta. Cei doi se urasc.
Sumbrele aventuri al lui Billy & Mandy e desenul cu Billy, un copil prost, Mandy, o fetita foarte rea, si Negry, sau SPintecatorul Negru. Prin prisma acestuia, Billy si Mandy traiesc diferite experiente magice.
Curaj,caine fricos e un caine roz care suporta rautatile stapanului sau doar de dragul stapanei lui, pe care o iubeste. El incearca din rasputeri s-o protejeze pe femeie de lucrurile rele ce se petrec in jurul lor.
Bugs Bunny e cunoscut si iubit de toata lumea. "Care-i treaba, mosule?" e celebra replica e iepurelui poznas. 
Viata cu Louie prezinta viata unui baiat normal, cu o viata normala. Din cauza faptului ca avea o familie numeroasa si era si putin plinut, intra in diferite prostii .E o poveste de viata.
Zambetul lui Sharon Speats e un desen cu adolescenti, cu o tanara cu aparat dentar. Acesta o face sa traiasca diferite experiente, mai mult sau mai putin placute.
Dexter's Laboratory reprezinta viata unui tanar geniu ce are un laborator secret in casa. Il tine ascuns, doar Dee Dee, sora sa, stie de el. Ea insa e un pericol,deoarece este foarte copilaroasa si distruge tot.
Copiii de la 402 e un desen cu elevi de ciclul primar, care intampina diferite buclucuri in timpul orelor si la scoala.
Tutenstein e un desen in care Tutenstein, o mumie, revine la viata. Cleo Carter si Luxor, pisica ei, sunt singurii care stiu de existenta acestuia. Cei trei traiesc diferite intamplari alaturi de zeii Egiptului Antic.
Dosarele cainilor detectivi, povestea unor catei-agenti care lupta pentru ca oamenilor sa le fie bine.
Jake Long:Dragonul american,desenul cu un tanar japonez care se transforma intr-un dragon si lupta pentru creaturile magice, protectia lor si existenta armonioasa intr lumi.
Mills Holderson este ecranizarea unei carti despre un baiat care, rautacios fiind, ajunge foarte mic, ca o papusa, si pleaca in calatorie cu gastele salbatice catre tarile calde.
Tenko, printesa razboinica.
Heathcliff, aventurile si siretlicurile unui pisoi portocaliu, pe de-o parte, si a unei gasti de pisici vagaboante, pe de alta.
Peter Pan, desenul ce apare pe Fox Kids.  Binecunoscuta aventura din Nicaieri a lui Wendy, Peter si copiii Nimanui.
Johnny Bravo, un blond comic ce profita de aspectul sau fizic frumos pentru a-si face diferite prietene.
Fliper delfinul e desenul cu un delfin si un prieten de-al sau, Lopaka, ce traiesc diferite aventuri pe fundul marii.
O lume disparuta e desenul ce arata o gasca de oameni ce ajung pe Platou, un loc unde dinozaurii inca exista, iar civilizatia existenta acolo duce o continua lupta pentru existenta. Billy, baiatul strainilor, si Mina, fata bastinasilor, devin foarte buni prieteni si il cauta impreuna pe tatal lui Billy.
Ce-i cu Andy? e povestea unui farseor care iubeste sa faca glume tuturor din oras, provocandu-le, de cele mai multe ori, ura. Este dispretuit de majoritatea.
Hex e un serial cu o fata-vrajitoare ce poarta copilul unui demon, Azazeal.
Oliver Twist e foarte cunoscut datorita cartii. Eu vorbesc insa de desenul de pe Fox Kids, in care personajele erau... animale.
Povestile Fratilor Grimm e un desen in care sunt ecranizate diferite povestioare ale binecunoscutilor atori.
Povestitorul Andersen e, asemeni Povestilor Fratilor Grimm, este un desen in care sunt ecranizate povestile acestuia.
Familia Tofu e povestea unei familii trasnite, ce traieste... eco.
Marcelino e povestea unui baietel care are darul de a vorbi cu animalele.
Enigmele din Providence este un desen in care sunt prezentate diferitele mistere din acest oras. Personajele sunt reprezentate de animale, iar trei dintre ei lupta spre a desface toate misterele.
Wounchpounch  e povestea a doi vrajitori aiuriti care arunca vraji peste orasul unde locuiesc doar pentru a se distra. Animalele lor de companie, Maurizio, pisoiul lui Bubonic, si corbul Jacob al matusii Tyrannia lupta pentru a desface vrajile si reusesc intotdeauna.




Cam atat deocamdata. Sunt desenele copilariei mele, pe care le iubesc. Intre ele se gasesc si cateva seriale :)) Dar tot le iubesc <3
( Dezorganizarea, ce sa-mi faci! :)) )
 
 Trixie LeStrange